Ψάρια..

 

Τα "προϊόντα" της θάλασσας στο πιάτο μας. Ολόφρεσκα ψάρια τηγανιτά ή στο φούρνο.

Γαύρος τηγανιτός

Γαύρος φρέσκος και λαχταριστός. Τηγανισμένος σε φρέσκο ηλιέλαιο για τραγανό αποτέλεσμα.

Γαύρος φούρνου

Γαύρος στο φούρνο, με ελαιόλαδο, φρέσκο μυρωδάτο λεμόνι, λίγο ρίγανη και μια φέτα ντομάτας για άρωμα και γεύση.

Σαρδέλα φούρνου

Σαρδέλα στο φούρνο, με ελαιόλαδο, φρέσκο μυρωδάτο λεμόνι, λίγο ρίγανη και μια φέτα ντομάτας για άρωμα και γεύση.

Κολιός φούρνου

Κολιός στο φούρνο, με ελαιόλαδο, φρέσκο μυρωδάτο λεμόνι, λίγο ρίγανη για άρωμα και γεύση.

 

Μπαρμπούνια

Φρέσκα μπαρμπούνια τηγανιτά που μοσχοβολάνε θάλασσα. Γι αυτούς που αγαπάνε και αναζητάνε το καλό ψάρι.

Γαλέος

Φέτες γαλέου τηγανιτές. Είθισται να σερβίρονται με σκορδαλιά και πατζάρια ή χόρτα βραστά.

Σολωμός

Σολωμός αλά Σπετσιώτα. Σολωμός νωπός ψητός στο φούρνο με ελαιόλαδο, λεμόνι, φέτα ντομάτας και τριμμένη ρίγανη. Συνοδεύεται συνήθως με ρύζι ή πατάτες.

Σφυρίδα

Σφυρίδα αλά Σπετσιώτα. Σφυρίδα νωπή ψητή στο φούρνο με ελαιόλαδο, λεμόνι, φέτα ντομάτας και τριμμένη ρίγανη. Συνοδεύεται συνήθως με ρύζι ή πατάτες.

Βακαλάος τηγαν.

Βακαλάος παστός τηγανιτός. Πολύ καλά ξαλμυρισμένο φιλέτο βακαλάου με ή χωρίς τη συνοδεία σκορδαλιάς.

Βακαλάος φούρνου

Βακαλάος πλακύ στο φούρνο με πατάτες και σάλτσα ντομάτας, φύλλα δάφνης και φρεσκοκομμένο μαϊδανό.