top of page

Ορεκτικά..

 

Ξεκινώντας με τα ορεκτικά ανοίγει η όρεξη. Ανάλογα με την περίσταση και τις επιθυμίες υπάρχουν αρκετά πιάτα για να ξεκινήσετε το γεύμα σας.

Τυρόπιτα Γιαννιώτικη

 

Εξαιρετική τυρόπιτα φτιαγμένη με τυρί φέτα, φρέσκα αυγουλάκια και φύλλο κρούστας από τη μία και από την άλλη η εκτέλεση της συνταγής προερχόμενη από την ορεινή Ήπειρο, δε μένει παρά να προκαλέσει ένα απίστευτο συνδυασμό στον ουρανίσκο.

Σπανακοτυρόπιτα Γιαννιώτικη

 

Σπανακοτυρόπιτα φτιαγμένη με τυρί φέτα, φρέσκα αυγουλάκια, φρέσκο σπανάκι, λάπατα, άνηθο, μοσχοπαπαδιές, δυόσμο και άλλα μυροδικά βασισμένη και αυτή στην αξεπέραστη συνταγή από την ορεινή Ήπειρο.

Τζατζίκι

 

Τζατζίκι φτιαγμένο από φρέσκο στραγγιστό γιαούρτι, αγγούρι φρεσκοκομμένο άνηθο και φυσικά ελαιόλαδο και σκόρδο, μπορεί να συνοδέψει άνετα πολλά από τα κυρίως πιάτα και όχι μόνο...

Σκορδαλιά

 

Παραδοσιακή σκορδαλιά από φρεσκοβρασμένη πατάτα περασμένη από το μύλο, ολόφρεσκο χυμό λεμονιού, σκόρδο και φυσικά ελαιόλαδο συνοδεύει άνετα ένα βακαλάο ή πιάτο τηγανιτού ψαριού.

Φάβα

 

Φάβα η Σαντορινιά. Πολύ καλό ορεκτικό ειδικά όταν από πάνω της ρίξεις ελαιόλαδο, ξερό κρεμμύδι και φρεσκοκομμένο μαϊδανό.

Ρεβύθια

 

Ρεβύθια λεμονάτα στο φούρνο. Αφού πρώτα βράσουν στην κατσαρόλα μετά συνεχίζουν στο φούρνο για να ενωθούνε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊδανό και το καρότο. Αριστο συνοδευτικό πιάτο αλλά τρώγονται και μόνα τους.

Γίγαντες

 

Φασόλια γίγαντες στο φούρνο. Αφού βράσουν στην κατσαρόλα μετά συνεχίζουν στο φούρνο για να ενωθούνε με το ελαιόλαδο, τη φρέσκια ντοματούλα, το καρότο και το φρεσκοκομμένο μαϊδανό. Το πιάτο αυτό το συναντάμε τους χειμερινούς μήνες αλλά και κατά τη διάρκεια της νηστείας.

bottom of page