top of page

Συνταγές..

 

Σε αυτή εδώ την ενότητα, θα αναρτώνται συνταγές φαγητών, εκ των οποίων οι περισσότερες παρασκευάζονται και στο εστιατόριό μας, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν γενικά το φαγητό.

Σουτζουκάκια

 

Υλικά για 4-5 άτομα

700 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο

2 φέτες ψωμί μουλιασμένο, καλά στραγγισμένο

1 αυγό

1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο (προαιρετικό)

1 κουτ. τσαγιού σκόνη κύμινο (προαιρετικό)

7-8 φυλλαράκια μαϊδανό και δυόσμο ψιλοκομμένα

Αλάτι, πιπέρι

Λάδι για το τηγάνι

 

Για τη σάλτσα

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί αρετσίνωτο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο

1/2 κιλό ντοματάκια, αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα

1 κουτ. τσαγιού κοφτή ζάχαρη

2-3 φύλλα δάφνης

Αλάτι, πιπέρι

 

Aναμειγvύετε τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα πλάθετε σε μακρόστενα κεφτεδάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε το κύμινο και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τέλοs, ρίχνετε το σκόρδο και την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και τη ζάχαρη. Βράζετε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να δέσει η ντομάτα. Όσο βράζει η σάλτσα, τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε καυτό λάδι χωρίs να τα αλευρώσετε και τα κρατάτε σε χαρτί κουζίνας. Όταν φύγει λίγο το λάδι τους, ρίχνετε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα. Ανακινείτε την κατσαρόλα από τα χέρια για να μη λιώσουν τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για να ποτίσουv με τη σάλτσα. Τα σερβίρετε ζεστά και τα συνοδεύετε με πατάτεs, πιλάφι ή μακαρόνια.

 

bottom of page